Här finner jag ro

Om mig

lördag 29 december 2012

Nu tar jag semester men är snart tillbaks :)

Nu är bilen packad inför morgondagens tidiga avfärd mot Tandådalen. Vi vill komma iväg så tidigt som möjligt för att slippa köer och ta det lungt ifall väglaget är lite dåligt. Det lär nog bli lite segt att gå upp för även om vi inte ligger och drar oss så värst länge så blir klockan iallafall runt 8 innan vi går upp.

Det ska bli härligt att få komma upp till fjällen. Jag får ett sånt inre ro när jag kommer upp dit. En sån härlig känsla i kroppen. Jag får samma känsla när jag kommer ner till stugan i Nydala. Det känns som jag liksom andas ut och lungorna fylls på med ny frisk energi. Som jag har hittat hem. En skön känsla.

Jag kommer att ta lite semester från bloggandet oxå denna vecka. Ingen dator ska med upp. Visst något inlägg från telefonen kanske det blir men inga långa. Det är också rätt skönt att slippa datorn för en vecka. Man hamnar rätt ofta här framför och så blir man sittande.

När jag kommer hem tänkte jag göra en sammanfattning av detta året. Det har hänt så mycket positiva saker så jag kan nästan inte komma på något negativt som hänt. Eller är det så att jag inte har känt de sakerna så betungade för att jag har hittat ett sätt att leva som passar mig och som berikar min vardag. Nog flummat om det. Det kommer ett flummigare inlägg om detta senare jag lovar :)

En sak är dock säkert och det är att jag lever mitt liv på ett helt annat sätt nu än för ett år sedan.

Jag vill önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR och ett härligt 2013. Vill oxå tacka för att ni läser min blogg. Ni inspirerar mig när jag är på topp och stöttar mig när jag är lite deppig. Tack för att ni finns alla där ute i cyberspace!

fredag 28 december 2012

Energin försvann......

Igår öppnade jag min massagestudio :) Kunderna var nöjda och glada och igen behövde uppsöka sjukhus efter besöket. Skönt att komma igång. Jag hoppa verkligen att det blir fler tillfällen och att kunderna kommer tillbaks. Jag har lite andra funderingar på hur jag ska använda lokalen. Kul med nya utmaningar.

Jag inser dock att det är rätt jobbigt att massera och på eftermiddagen så var jag helt slut. Det var visserligen lite saker som tog musten ur mig och energin tog helt slut. Det är inte alltid lätt att vara förälder. Ja ibland kan det bli lite för mycket men jag är tacksam för att det finns människor som trots allt förstår att jag gör så gott jag kan. Man kan inte alltid styra över vad ens barn hittar på men det är upp till mig som förälder att lösa dem.

Jag var på bodycombat igår kväll och det kanske inte var nån hit eftersom min energinivå redan var låg. Jag kände redan innan att jag inte skulle orka ge allt men ibland så vänder det och enerign kommer tillbaks när man tränar. Igår var inte en sådan dag. Jag var helt slut när jag kom hem och däckade i soffan. Jag orkade knappt ta mig upp. Insåg att jag knappt hade ätit nått på hela dagen och det tog verkligen slut på mig.

Idag ska jag massera en kompis. Skulle ha haft två kunder men en avbokade och det var nog bra för mitt huvud bankar på rätt bra. Känner mig verkligen inte pigg. Men med lite kaffe och celcius är jag nog snart på gång igen!

Ska packa och laga lite mat idag oxå. Vi åker till Tandådalen på söndag morgon så det kanske är dax att fixa lite inför det.

Ha en skön fredag alla och ta hand om varandra

onsdag 26 december 2012

Massagestudio


Idag har jag invigt "min" massagestudio. Eller vad man nu kan kalla det. Det är vår föreningsgård som får agera lite studio medans jag funderar på vad jag vill göra med mitt liv. Det går ju att göra massor med den men än så länge får detta duga. Jag längtar till att få inreda och fixa en egen studio men just nu är jag glad att jag får använda mig av denna. Magnus fick agera första kund och testa inför morgondagens riktigta kundmottagning. Jag har tre kunder som kommer imorgon och några på fredag. Hoppas att det blir nöjda.

Alla är varmt välkomna att boka tid. Jag kommer att ha öppet lite när jag hinner så det är bara att höra av sig så fixar jag en tid som passar alla.



tisdag 25 december 2012

Juletid


God fortsättning på julen!

Jag hoppas alla har haft en skön dag.
Vår julafton började ganska tidigt som vanligt. Vi är inga sjusovar i denna familj. Vi åt frukost och kolla på den spännande upplösningen av Mysteriet på Greveholm. Mycket bra julkalender i år måste jag säga.Eftersom det hade vräkt ner snö så var det bara att ta på sig vinterkläderna och gå ut och skotta men det gick rätt fort eftersom trots att vi inte har snöslunga som varenda granne har. Bra med lite extra träning!

Nu var det dax för julklappsutdelning!
Alla blev nöjda och glada över sina julklappar. Allra bäst var nog Wii-spelet som vi hade köpt till barnen. Glädjen var stor när de insåg vad det var. Eftersom vi hade köpt det begagnat så fick vi med en massa spel som vi senare testade. Jag har inte testat själv än men just nu sitter de upp och spelar hör jag.
Jag fick ett underbart smycke av min make. Han är otroligt duktig på att veta vad jag vill ha:)

Efter lite mys i soffan med Wii spel fick vi fart på benen och gjorde oss färdiga för att åka in till mor och far. Jag lyckades även ta ett familjefoto innan vi åkte. Inser att mina barn har blivit stora. Matilda är nästa lika lång som mig!


Mor och far.
Mamma funderar som vanligt över om det blev rätt julklapper eller om nån fick fel paket:)


Som vanligt intogs en massa gott på julbordet och matkoman infann sig. Tomten kom med en massa roliga paket och både barn och vuxna var nöjda.
Vi avslutade eftermiddagen med lite soffhäng och barnen njöt av sina julklappar. Efter glögg och annat gott att dricka drog vi vidare hem till Magnus föräldrar.
Här fanns det självklart oxå en massa gott att äta för nu var man ju verkligen hungrig. Eller kanske inte men åt gjorde vi ju iallafall. Ny matkoma!

Här vankades det ingen tomte men väl en massa fina paket.

Fina Matilda!


Fina Moa!


Min älskade Magnus!
 

Efter en ganska lång men underbar dag så var det rätt skönt att lägga ner huvudet på kudden och lägga igen de blå en stund.

Juldagen kom dock rätt snabbt och lite seg i huvudet var jag allt när jag och Magnus skulle bränna bort lite julmat på spinningen. Det var dock välidigt skönt att få svettas ut lite onyttigheter.
Nu är det dax att fylla på med mammas goda kalkon. Så jag säger god fortsättning på julen och ha en skön ledighet.


söndag 23 december 2012

Dan före doppare dagen!

Ikväll är det dan för dan. Spänningen är stor här hemma. Ingen vet riktigt vad de ska hitta på. Vår yngsta har väntat och räknat ner i över en vecka nu. De tror inte riktigt på tomten men ändå så vill de nog inte riktigt släppa det än.

När vi hade vår hund så sa vi alltid att Proffe hörde tomten och blev så orolig på julnatten så vi fick stänga barngrinden uppe så att han inte skulle väcka oss när tomten kom. Vi ställde alltid ut gröt och pepparkakor som tomten skulle ha. Den fyrbente vännen gillade det väldigt mycket:). Nu när vår älskade Proffe inte längre finns med oss kan vi inte riktigt få hjälp av honom men vi håller ändå minnet vid liv.

Nu i eftermiddag har vi haft härliga vännerna Fia och Mats på lite julfika. Så skönt att få umgås med dem en liten stund i lugn och ro innan julstressen drar igång. Vi ska öven åka lite skidor ihop om en vecka då vi drar till Tandådalen för att fira nyår. Vi ser alla väldigt mycket fram emot detta. Vi kommer att bo en bit ifrån varandra men kommer ändå att träffas i backen eller när vi har tid. Det är skönt med dem för vi behöver inte umgås hela tiden utan när vi själva känner att det funkar. Det är första gången vi åker tillsammans och det ska bli superkul.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n en stund och ta det lungt och hoppas på att barnen går och lägger sig rätt tidigt så att tomten kan komma med klapparna under granen.

Julaftons morgon firar vi alltid med att öppna julklappar i lugn och ro här hemma tillsammans bara vi i familjen. Sen ska vi åka in till mina föräldrar och äta och fira med dem och min bror med familj. Senare på kvällen åker vi tillbaks till Sjunnen till Magnus föräldrar för att fira med hans syskon. Det brukar bli mycket mat och en hel del godis under denna dag så ibland brukar vi försöka gå en runda på förmiddagen innan vi åker till stan. Vi får se om vi hinner med det imorgon.

Jag vill önska alla en riktigt GOD JUL och hoppas att alla önskningar slår in. Jag skänker även en tanke till alla de som har det svårt och hoppas att även de får en bra jul.

GOD JUL!

lördag 22 december 2012

Julspinning!


Trotsade förkylning och tog mig in till Vetlanda friskvårdcenter för julens höjdpuntk.
Julspinning!

Fyra glada och snyggt pyntade spinninginstruktörer mötte oss med glada leenden. Salen var fylld med förväntansfulla deltagare som ville svettas in julen.
Vi drog igång med buller och bång och det revs av den ena julsången efter den andra. Det var allt från AC/DC till Vetlandas egna stolthet MOJ.
Christina, Daniel, Jeanette och Stina såg till att svetten lackade och att vi tog ut oss ända in i kaklet. Vi ger oss aldrig!

När passet var slut så var vi nog alla överens om att det var värt att trotsa förkylningar och tidig morgon. Lyckliga och endofin höga gick vi med ett leende ut ifrån salen.
God Jul och Gott Nytt År
Önskar jag alla underbara instruktörer på Vetlanda Friskvårdcenter!
Tack för att ni peppar oss till stordåd varje dag!


fredag 21 december 2012

Jullov för hela familjen och julefrid för många


Dagen började med en stämningsfull julavslutning i Skede kyrka. Det var första året Holsby skola hade avslutning i kyrkan. Det var verkligen mysigt och fridfullt. Det går ju emot strömmen som finns i Sverige idag. Klart vi ska få fira våra högtider i kyrkorna. Det tillhör ju våra traditioner och har ju inget med vilken religion man tillhör. Vi har stora fina kyrkor som finns och som vi ska använda oss av. Jag säger inget om religion men jag älskar våra svenska jultraditioner. Jag älskar faktiskt traditioner av alla slag. När jag bodde i Tyskland så hade de många olika traditioner som jag tog till mig där och tyckt det var väldigt intressant att lära mig om nya kulturer. Det handlar lite om att ta seden dit man kommer och vi ska självklart ta till vara på alla olika traditioner i vårt land. Det är intressant och lära sig om andra länders traditioner och det går att kombinera. Det handlar bara om att visa respekt och förståelse för att det finns olika och kombinera dem. Nog pratat om detta.

Jag ska snart åka ner och hämta barnen som slutar och få ta jullov. Magnus kommer hem om ett tag och då kan hela familjen ta jullov. Härligt att ha hela familjen samlad under några dagar. Jag är verkligen tacksam för detta och jag vet att alla inte har det så. Jag vet att det finns många som tycker att julen är en svår tid. I kyrkan hölls det ett jultal och hon pratade mycket om hur många det finns som har behöv av hjälp under julen. Hon nämnde även att det i år är så många ungdomar som är villiga att ge och hjålpa till där behovet finns. Det är härligt att höra för behovet i vårt avlånga land är otroligt stort. För mig är julen inte julklappar, mat och en massa godis viktig. Jag vill bara umgås med mina nära och kära utan en massa måsten och stress.
Jag hoppa att fler och fler får den möjligheten och att alla känner någon form av julefrid.


torsdag 20 december 2012

Julen kommer trotts dammråttor och oputsade fönster!




Nu är har jag jullov!

Igår slutade vi skolan för denna termin. Vi firade med att göra en liten roadtrip ut i skogarna. Vi har länge sagt att vi ska besöka Frenillas bod som ligger i Skirö. Ett underbart ställe som man bara vill åka tillbaks till. Här finna allt och lite till. Det går att gå runt där och sucka och mysa hur länge som helst.
Det är så mycket fint och man önskar att man hade det så hemma men tyärr så ser ju verkligheten inte riktigt ut så. Drömma sig bort en stund kan man iallafall.


Det är så rogivande och sitta i den nybyggda kaffedelen och bara dricka lite kaffe och prata med sina underbara vänner. Jag är återigen så tackasamma att de har hittat mig och jag dem. Skönt att kunna umågs med människor som förstår hur man känner och skrattar att mina dåliga skämt.


Jag har många tankar och funderingar om min framtid just nu. Det finns många vägar och gå. Det jag vet är iallafall att jag vill fortsätta att arbeta med massage och människors välmåeende. Har jag tur så kommer det att bli så. Jag har lite projekt på gång men vet inte riktigt än hur det kommer att gå. Jag lovar att hålla er uppdaterade om detta. Som sagt mycket som håller mig vaken på nätterna nu. Men det är roliga tankar så det gör inte så mycket.

Snart är det jul och julbestyren har jag inte tagit så hårt i år. Det blir jul ändå även om dammråttorna förföljer oss och det inte går att se ut genom de oputsade fönsterna. Ja det har sin charm även det.
Jag har inte så många måsten utan tar dagen som den kommer.




tisdag 18 december 2012

Tomten kom tidigt i år:)

Igår pysslade jag för fullt i skolan. Det blev lite julklappar men vad tänker jag inte tala om. Det var faktiskt rätt mysigt och avkopplande och sitta och pyssla en stund.

Mitt i allt detta pysslande kom det härliga beskedet. Våra massagebänkar hade kommit! Vilken lycka! Jag har väntat och väntat och hoppats att den snart skulle komma. Jag är så sugen på att komma igång med att ta kunder och se till att få mina behandlingar gjorda. Jag vill bara öva och lära mig mera. Fullärd blir man aldrig därför måste man öva och öva.

Förväntansfull som ett litet barn åkte jag upp och packade upp detta gigantiska paket. Där var den så himla fin och den luktade så gott. Oxblod eller vinröd är färgen och den var så snygg. Kärlek vid första ögonkastet!

Än så länge är den inte invigd men kanske ikväll får någon äran att första första kunden.

Jag ska ju försöka skapa en lite mysig stämning i föreninsgården här i byn och ha lite massagestudio där för kunder som vill komma. Jag har redan en del förfrågningar och det är kul. Hoppas på många fler så hör bara av er :) 

Inte den bästa bilden men den är så snygg. Oxblods färgad!
I love it!

måndag 17 december 2012

Ett halvår av mitt liv!

Nu börjar terminen gå mot sitt slut. Bara två dagar kvar. Jag fattar inte var den har tagit vägen. I augusti började jag och sen dess har bara tiden flugit fram.

Det börjar bli dax att utrvärdera. Usch hemska ord. Jag har har gjort så många utvärderingar och planer under mina år i barnomsorgen så det börjar bli ett skällsord. Men denna utvärdering är desto roligare att göra.

Har det varit värt att ta ledigt från jobbet och börja plugga?

JAAAAAAA behöver jag säga mer :). Det har varit ett helt fantastiskt halvår och jag ångrar mig inte en sekund. Jag är så stolt över mig själv att jag vågade ta steget och bryta upp och göra något nytt. Det är något som många pratar om men inte riktigt vågar göra. Det är så härligt att våga testa sina vingar och flyga ut på nya äventyr.

Har jag valt rätt och vad har jag lärt mig?

Jag har valt helt rätt och jag har lärt mig så himla mycket. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv och hur annorlunda det är att plugga igen. Jag känner att min erfarenhet har gjort mig lite mer ödmjuk inför uppgiften. Med en hel massa underbara människor har jag utvecklats och lärt mig så mycket av dem. Några av dem hoppas jag verkligen att det kan bli vänner för livet. Jag har fått några underbara träningskompisar som peppar mig och ser till att jag får jobbet gjort. Utan alla dessa människor hade jag aldrig orkat läsa och få in allt som jag trotts allt har fått in. Jag har lärt mig en massa anatomi och latinska namn som jag knappt kan uttala. Det som jag är mest stolt över är att jag klarade massagprovet och är nu diplomerad Massör.

Jag har fått en helt annan självkänsla och är en mycket tryggare person. Jag vågar tro på mig själv och börjar inse vilken jäkla kämpe jag är och att jag kan inspirera andra.

Snart ska jag dra igång mitt nästa projekt. Det är att bli cetifierad Massör. Det innebär att jag nu så snart jag får min massagebänk kommer att ta emot kunder så att jag kan dokumentera och skicka in mina papper. Jag kommer att inreda en liten massagestudio i föreningsgården precis nedanför vårt hus. Jag hoppas att jag kan sprida det så jag får lite kunder som jag kan massera.

Nästa projekt som kommer till våren är att blir certifierad PT. Det kommer att bli en utmaning men jag ska självklart klara även den.

Nu ska jag snart ta jullov men först ska jag ha pysseldag på skolan och sen blir det lite julmat. Bra att bästa brudarna ska köra skiten ur mig på gymmet senare så att jag slipper ha dåligt samveta för att äta lite god mat. haha.

Tack till alla underbara klasskamrater och de fina ord som ni skrev igår. Jag läste dem här hemma i lugn och ro. Jag tog dem till mitt hjärta och använder dem när det känns jobbigt och tungt.

Ha det gött och ta hand om varandra!



Granen är klädd!


Igår klädde vi granen. För mig är det nästan till att häda. När jag var liten så klädde vi alltid granen dagen före jul eller max två dagar före jul. Vi hjälpte mormor att klä hennes och sen klädde vi vår. Det var så spännande att få klä den och kulorna var så fina. När vi var riktigt små så hängde vi nog bara upp sakerna lite huller om buller men överst skulle det alltid vara röda kulor. Allt eftersom så blev det nog lite av en struktur i granen.

När Magnus och jag flyttade ihop för en massa år sen,tror att vi firade vår första jul i lägenheten 1994. Otroligt men sant!. Då hade vi en riktig gran och sen dess så har vi klätt granen tillsammans. Nu klär vi granen tillsammans med våra barn och våra barn klär granen tillsammans med mormor och morfat. Vi för traditionen vidare.

Jag har haft många olika trender i min gran insåg jag igår när vi tog fram kulorna som finns kvar efter småbarn och hundar som har gått lite hårt åt dem. Det var någon jul med bara blåa och guldiga kulor, någon med lila och någon med endast röda. I år blev det en sån där härlig blandning med en massa olika kulor och annat fint.

Förra veckan var det en kavalkad av luciafirande och det var härligt att se barnen som sjöng så fint. Det är länge sedan jag känner mig så lugn inför julhelgen. Jag brukar vara rätt stressad och känna att det bara är en press med jul. I år har jag tagit det lugnt och klapparna är inslagna, julkorten är skickade och nu kan vi bara invänta den stora dagen.


söndag 16 december 2012

Varför ifrågasätta så mycket?

Sitter och läser lite träningsbloggar. Jag blir så imponerad av alla olika resor som vi gör. Alla har olika mål med sin träning och olika förutsättningar. Vi har har alla ett mål som vi kämpar på olika sätt att nå.

En sak som dock verkar vara ett problem är alla andra människor som ska ifrågasätta allt som vi gör. Att de som tränar mycket och har ett mål i livet är extrema och konstiga. Jag kan bli lätt trött på allt detta. Varför ska det vara så svårt att förstår att detta är något som vi alla har valt av egen fri vilja och som vi gör för att må bra. Jag är inte extrem på något sätt men jag tränar runt 5 gg i vecka och känner att jag mår bra av det. Tränar jag inte så mår jag inte alls bra och känner mig deppig och trött. Jag är fortfarande överviktig och äter lite för dåligt just nu men jag är ändå rätt nöjd. Visst mitt mål är inte nått än men till slut hittar jag min väg dit. Jag blir ändå ifrågasatt av människor som inte har förståelse för detta med träning. De tycker jag är extrem som tränar så mycket och att det tar upp mycket av min tid. Visst är det svårt ibland med barn och familj men om jag inte gör det så är jag inte speciellt kul att vara med.

Jag har en förståelse för människor som tränar mycket och som har ett mål med det t ex att bygga muskler och som kanske till om med vill tävla i det. Visst kan det gå fel och det blir extremt då är det farligt och man kan bli sjuk av det men att träna mycket under kontroll är inte farligt. Jag tycker att alla måste få testa på vilken nivå de vill träna på och känna att det är ok utan att bli dömda för det.

Nu ska jag ta mig till gymmet och köra ett pass. Barnen ska till mormor och morfar och baka lite pepparkakor så då passar jag på att träna lite.

Lycka över att träna och utmana sig själv:)

fredag 14 december 2012

Grymt skön WOD

Jag skulle kötta på gymmet idag med härliga Stina. Vi skulle köra rygg. När vi väl kom in där så blev vi inbjudna att köra lite crossfit med sköna killarna. De är ju rena crossfit proffs så det kändes ju sådär att komma där som amatör och köra med de "stora killarna".

Vi skulle köra en WOD som jag tror heter filthy 50. Är inte så haj på dessa termer.Det var iallafall 10 övningar som skulle köras 50 rep på varje. Alltså 500 rep totalt. Jag som är van vid att köra varv på allt frågade lite försiktigt hur många varv. Tänkte typ 3 varv och då kräks jag och de får bära ut mig med bår haha. Men de var ju "bara" ett varv. Dagens utmaning alltså.

Det var skit kul. Övningarna passade mig verkligen förutom en där man ska hänga i armarna och dra upp knäna till magen. Jag klarar inte av att hänga så i mina handleder och axlar. Jag har för mycket kroppsvikt att bära upp. Det blir en utmaning att lära mig det, Jag körde 100 situps istället och testade ca 20 st utav de andra. Sjukt roligt pass! Stina och jag körde tjej-vikterna men jag känner att jag kan våga utmana lite till nästa gång och köra en del rep men kill-vikterna. Passet tog runt 30 min och jag var inte helt spyfärdig efteråt så lite mer kan jag nog utmana nästa gång.

Ett problem hade jag dock. Det var fruktansvärt kallt i styrkerummet och mina tår domnade bort totalt. När jag tog av mig strumporna så var tårna vita och sen skiftade de färg till gråsvarta. Lite lätt obehagligt. Fick ställa mig i duschen och spola varmt vatten för att de skulle tina.

Grymt skön början på dagen! Vi blev även inbjudna att träna crossfit med proffsen på söndagar när de tränar i en annan lokal. Så vi blev nog godkända av the big boys:)

Lägg till bildtext

torsdag 13 december 2012

Lussetåg och nöjda kunder!

Just nu har jag en härlig känsla i kroppen. En sån där go känsla när allt bara är skönt och varmt. Jag har haft en sån himla bra dag. Jag nästan ryser av välmåeende. Jag bara går runt och myser. Fast ögonlocken börjar bli lite sömniga och kroppen känns lite tung.

Jag började morgonen med att titta på luciatåget på skolan. Det var Moa och hennes klass som lussade för oss. Sen blev det lite lussefika med lussebulle och pepparkaka. Känns som det har gått ner lite väl mycket sånt en tid nu men gott är det ju. Jag softade lite i klassrummet innan det var dax för dagens jobb i massagestudion.

Det var ganska fullbokat till slut trotts lite avbokningar och ändringar. Jag har massaret så många tacksamma människor idag och det värmer mitt hjärta. Jag kan knappt fatta hur mycket jag har lärt mig och att jag kan utöva mina kunskaper. Det är så härligt att kunna hjälpa folk som har ont varje dag. En del så pass att de knappt kan ta sig ur sängen på morgonen. Jag kan hjäpa dem med en stunds avkoppling och fått dem att slappan av och glömma det onda för en stund. Jag är så tacksam att jag kan hjälpa dem och att jag faktiskt gör nytta. Jag är efter denna dag ännu mer säker på att det är detta jag vill jobba med på ett eller annat sätt. Det är så härligt att se dessa nöjda kunder!

Jag vet inte riktig än på vilket sätt jag kommer att jobba med detta men några ideér har jag. Det får ta sin tid och till slut så hittar jag nog min väg. Jag hoppa jag får min massagebänk innan jul så jag kan köra ingång lite smått här hemma.

Ikväll har jag varit och tittat på min härliga tjejer som lussade på UV. Det var länge sedan jag såg båda i samma lussetåg. De var så himla duktiga. Matilda sjöng solo tillsammans med en annan tjej. Jag var så nära att börja gråta. Underbara unge hon kan ju sjunga. Inte har hon ärvt det av sin mor iallafall. Sjunger gör jag gärna men inte fasen är det bra.

Nu ropar John blund så snart är det dax att lägga ner huvudet på kudden. Imorgon väntar ett grymt pass på gymmet med goa Stina. Vi ska kötta rygg imorgon. Längtar redan!

onsdag 12 december 2012

Våga felsöka och hitta en ny väg!

Jag har haft en period nu höst som jag har kämpat lite med min träning. Jag har haft svårt att hitta motivationen och inte riktigt kunnat komma upp i puls på en del pass. Jag har funderat ganska mycket på det och gjort lite ändringar i min träningsupplägg. Det är nog så att man lätt kör fast i gamla banor och då är det svårt att bryta dem.

Jag har tränat mycket gruppträning och älskar verkligen känslan av att träna tillsammans med andra. Men den sista tiden har jag inte fått ut så mycket av de passen och jag har inte kommit upp i puls. Jag har nu börjat träna lite mer ut i gymmet. Eftersom jag inte gillar när det tar får lång tid mellan övningarna så kör jag mycket supersets och brukar lägga in lite intervallträning typ tabataintervaller för att få upp pulsen under passet. Det har funkat jätte bra för mig och jag känner att jag börjar få både bättre styrka och uthållighet. Jag har en helt annan glöd i träningen. Ibland kör vi några stycken och då blir det som gruppträning iallafall men det funkar även att peppa sig själv.

Idag körde jag spinning och för första gången på väldigt läng tyckte jag det var roligt och jag fick upp bra puls. Härligt när man känner att det går åt rätt håll och motivationen kommer tillbaks.

Jag har även varit och haft kundmottagning i skolan. De massgekunderna jag har haft var mycket nöjda och de hade inget att klaga på. Jag ville verkligen ha feedback och jag vet att de var ärliga och vågade säga om det var något som inte var bra. Det känns skönt att jag är på rätt väg och jag känner mig mer säker på min sak nu. Det behövde min självkänsla. Den har inte varit på topp ett tag men nu vänder även det.

Ha det gött där ute och tänk på att det finns många vägar till målet!


tisdag 11 december 2012

Snöänglar finns!

Barnen och jag avslutade dagen med att gå ner till slalombacken och åkte lite pulka. Moa gjorde snöänglar. Snöänglar är nått som jag verkligen älskade att göra som barn. Jag brukade försöka göra så många som möjligt i vår trädgård utan att stiga i dem. Vi hade en stor äng precis utanför trädgården och där kunde man göra massor men det var viktigt att inte stiga i dem för då var de inte riktiga. Det är härligt att vara ute på kvällen och leka i snön. Sen kröp vi upp och soffan och kollade på några avsnitt av Greveholm julkalendern som var 1996.
 
Det har varit en dag med både upp och ner. Det är inte alltid lätt och vara ensam med barnen och jag mitt humör är inte på topp varje minut. Jag tar lätt åt mig andra saker oxå och då blir det ännu jobbigare. Det är svårt att se att jag har faktiskt åstakommit så himla mycket och det ska jag inte nedvärdera. Jaja man kan ju inte vara på topp varje dag :)
 
Nu ska jag få lite sömn i kroppen så jag orkar massera imorgon. Imorgon är det kundmottagning. Klädsel för massören blir vit tröja och shorts och ja benen är rakade haha.
 

 
 
 

Ännu en ledig dag med lunch-pump!

Det blev en ledig dag även idag. Så himla skönt att slippa och slava med anatomi-uppgiften som alla mina klasskamrater gör. Det var helt klart värt att sitta timma tal på kvällarna för några veckor sen. Jag började med att julpynta lite här hemma. Strök lite dukar och lusselinnen. Sen blev jag fruktansvärt uttråkad. Jag skulle ha tränat ikväll på crosstraining men jag stack in på luch-pump istället. Det var rätt skönt att träna på dagen istället för att stressa senare ikväll eftersom jag är ensam med barnen även denna vecka.

Ja min älskade make är ute och far igen. Tur att nån jobbar i denna familj haha. Jag kan bara lata mig, massera och pynta hemma. Precis som en hemmafru ska göra. Fasen heller det är tufft jobb att få ihop allt. Denna vecka är det lucia som gäller för hela slanten. Moa ska vara med i lussetåget i skolan och på onsdag ska vi föräldrar få se dem på kvällen. Jag kommer nog även att smyga in och kolla på henne på torsdag morgon. Torsdagskvällen är det dax för båda barnen att lussa på UV. Jag tycker det är mysigt med lucia så det är bra roligt. Jag gillar dock inte att stryka lusselinnen så det är en nackedel :).

Imorgon börjar vi kundmottagningen för massagen. Det ska bli roligt att ta riktiga kunder. Hoppas de blir nöjda och att jag inte gör bort mig totalt.

Nu ska jag dricka lite kaffe och njuta en stund till av stillheten innan barnen kommer hem :)

Hoppas ni inte är allt för insnöade där ute i landet. Här har vi inte märkt av snöovädret än iallafall!
 
Lite julfint i stugan!
 

måndag 10 december 2012

Pectoralis muskelaturen fick jobba lite idag!

Idag har jag en ledig dag och inte helt otippat så spenderade jag en del av den på gymmet. Idag var det bröst-musklerna som skulle köttas lite. Fixade till ett pass i exorlive, ett program som vi har via skolan där man kan skapa träningsprogram, innan jag drog till gymmet.

Det blev skulle blivit 6 bröstövningar men när jag väl körde så ändrade jag lite och det blev 5 st till slut. Jag körde lite mage och tabata istället. Jag älskar tabata intervaller i alla dess former. För er som inte vet vad det är så är det 20 sek jobb 10 sek vila 8 gg. Man kan variera precis hur man vill. Jag kör ibland styrkeövnignar men oftast blir det konditonsövnignar så som burpees, upphopp och utfallshopp.

Såhär såg mitt pass för dagen ut:

10 uppvärming löpband

1 tabataintervall på löpband

Superset 1*3

Flyers liggande på bänk 9kg/hantel *15 (fegade ganska mycket)
Armhävningar på tå sjävlklart *15

Superset 2 *3

Bänkpress i smithsmaskin 20-25kg varierade lite *15
Flyers stående i kabelmaskin vet ej riktigt vikten * 15

TRX övning för bröstet 3*15
Körde sen en tabata intervall med upphopp, skridskohopp och utfallshopp.
Avslutade med två magövnignar 3*15

Kändes rätt gött i kroppen efter detta!

Testa gärna!



söndag 9 december 2012

Nu har vi smugit på tomten

Ikväll har vi haft vår årliga tradition här ute i Sjunnen. Alla barn i byn har varit ute på eljusspåret och smugit på tomten. Tomtesmyg är mysigt och ett kul sätt att träffas på. Det är många som kommer även de som inte bor kvar här utan det kanske är barnbarnen som hälsar på mormor och morfar eller farmor och farfar.

Jag tycker om traditioner och det är något som jag vill att mina barn ska ta med sig i framtiden. Jag vill inte har en stress och press utan alla ska känna att de vill och hinner med. Juletiden kan var en pina för många. Det är så många måsten och så många viljor som ska tillgodoses. När man är småbarnsförälder är det inte alltid så lungt och skönt runt jul. Det kan vara ett himla farande och packade in och ur bilen. De första åren Matilda var liten gjorde vi det men sen fick det vara nog. Det blir ingen julstämning då. Nu delar vi på julafton och är en stund hos mina föräldrar och en stund hos Magnus föräldrar. Vissa år har vi träffats på juldagen istället. Det är roligt att träffa släkten men inte alla på en och samma dag.

Moa hälsar på tomten :)

Ha en skön söndagskväll. Drick lite glögg och bara slappa lite.

lördag 8 december 2012

Snölek även för stora pojkar och en god middag

Dagen har varit en sådär ovanligt stressfri dag med inga måsten och inga tider att passa. Det var precis vad vi behövde. Barnen har varit hos kompisar och lekt. Jag har slappat, kollat på skidor och baka lite julgodis. Magnus har lekt med sin älskade skoter. Jag pojkar och deras leksaker. Jag blir aldrig klok på dem. Allt med motor är häftigt. Moa var hos en kompis i Holsby och Magnus gjorde hennes dag genom att hämta henne med skotern. Snölek kan se väldigt olika ut.

Jag tog en härlig och skön promenad genom ett vintervitt landskap. Det är en sån skön luft ute nu. Det var lite mörkt på vissa ställen men snön och mobilficklampan lyste upp rätt bra. När jag gick förbi slalombacken, ja vi har faktiskt en sån i Sjunnen med lift och allt, så satt det ett gäng och grillade i pulkabacken. Vintern är allt bra härlig!

Nu vankas det fläskfilé och hasselbackspotatis. Per Mobergs vin ska vi visst oxå testa. Det blir en myskväll med nästan hela familjen. Matilda sover i stan hos en kompis.

Ha en skön kväll alla och ta hand om varandra.

Gott julgodis. Recept finns på förra inlägget.

Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Här kommer ett mycket gott recept på julgodis som inte är jätteonyttigt och inte så sött. Jag testade det för först gången idag och blev mycket nöjd.


1 dl  vispgrädde
50g smör
200-300g mörk choklad
1dl kvarg
 rivet skal från en 0,5 apelsin
1 tsk flingsalt

Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen så att den smälter.
Rör ner kvarg och apelsinskal.
Höll över allt i en form ca 15*20 cm. Strö över med flingsalt.
Låt tryffeln stelna i kylskåpet i ca 4 tim.
Tar ur tryfflen ur formen och skär upp den i bitar med en vass kniv.

Njut och är de slut innan jul så är det bara att göra fler.

Jag klädde in formen i plastfolie för att det skulle vara lättare att ta ur tryffeln. Det går säkert att smaksätta med en massa olika saker. Det är bara fantasin som hindar dig.

fredag 7 december 2012

Flyt i familjen just nu!

Vilken jäkla härlig dag!

Jag började dagen med att göra mitt delprov i massagen. Jag var rätt nervös och momenten satt verkligen inte bra. Stressade på som bara den. Jag var dock glad att jag inte fick helt hjärnsläpp, Min lärare har ju sett mig göra dessa saker många gånger så han hade förståelse för att jag var nervös och visste att jag kan det. Jag blev godkänd med rådet att lugna ner rörelserna och ta det lugnt. Så himla skönt att jag klarade det men jag är så sur på mig själv att jag stressade så. Jaja jag blev godkänd och nu är det bara att nöta på så jag blir riktigt bra.

Resten av förmiddagen tog jag det bara lugnt och chillade lite med mina härlig klasskompisar. Efter lunch drog Stina, Elia och jag in till gymmet och rev av ett jäkla bra ben pass med lite mage och kondition. Fasen det känns gött i kroppen. Så himla kul att träna med dem. Vi körde tre benövningar 3 varv * 15 rep. Sen mördade vi benen med en tabataintervall upphopp, burpees och utfallshopp. Benen var riktigt stela efter det vill jag lova. Vi avslutade med tre magövningar, 2 varv med 15 rep. Gött!

Den härliga känsla som jag hade i kroppen fortsatte när Manne kom hem med en underbar bukett med rosor. Jag älskar blommor men köper mig sällan det själv. Manne fick även svar på sin tenta som han gjorde för några veckor sen. Han klarade den med bara ett fel. Fasen vilken smart make jag har. Han är helt makalös. Vilken man!

Känns gött med flyt just nu!

Nu ska jag göra barnen klara för skoldisco. Moas första så det är lite extra spännande.

Ha en skön fredagskväll alla goa människor där ute i mörkret!


torsdag 6 december 2012

Yoga, pulkaåkning och paketinslagning

Idag har det verkligen varit tvära kast mellan sakerna som hänt. Jag började dagen med att träna massage och plugga muskler. Imorgon är det dax för första delprovet för att flyga solo som massör. Känns lite pirrigt men jag vet att jag kan det. Det enda som kan gå fel är att jag blir så nervös så jag får hjärnsläpp. Ja ja det kommer nog att gå bra.

Dagens nästa övning var yoga. En klasskompis är instruktör i det och skulle leda ett pass med oss. Jag är verkligen skeptisk mot yoga. Har aldrig testat det men det känns så långt ifrån min värld som det bara går. Att vara tyst och lugn i 2 timmar och bara andas är ju inte riktigt min grej. Jag lovade mig själv att jag skulle ha ett öppet sinne och testa. Kan ju inte säga att jag så fram emot det men det är nyttigt att testa nya saker. Det började med att vi gjorde lite avslapningsövningar och andades på olika sätt. Det var många konstig ställningar och min kropp är verkligen inte töjbar så det gick väl sådär. Det var ganska tungt bitvis. Jag måste dock erkänna att jag kollade några gånger på klockan och tiden rusade ju inte precis iväg. Jag tyckte ändå att jag gick in för uppgiften och kände att jag utförde den väl. När vi sen skulle ligga och lyssna på hans röst i en lång stund så kröp det rätt bra i min kropp och mina tankar flött iväg på annat t ex musklerna i kroppen. Jag stod dock ut och har nu testat det. Inte dåligt att jag lyckades hålla mig lugn, tyst och något stilla i en sån lång stund. Det är kanske inte något som jag ska fortsätta med men kul att ha prövat.

Efter detta så var det dax för lite korvgrillning och pulkaåkning. Den varma chokladen och Lammhulstkorven har aldrig smakat så gott. Så mysigt att stå runt en brasa i fullt snölandskap och dricka varm choklad. Härligt julstämning! Pulkaåkning blev det oxå. Fasen vad det gick i backen. Snön yrde runt oss.


Nu ikväll när barnen har varit på UV har Magnus och jag slått in lite julklappar. Det är inte lätt att få det rättvist. Det ska vara lika många paketer och för lika mycket pengar. Ibland blir en hög lite större för då är det stora paketer. Ja det är mycket att tänka på.

Ha en skön kväll ute i vinter Sverige!



onsdag 5 december 2012

Vilket grymt axelpass!

Vi krossade verkligen axlarna idag. Det var ett super pass som vi kom på helt själva. Uppvärmingen blev lite snöskottning och annat snöpulsande.

Goa brudarna och jag skulle köra axelpass. Elin skulle instruera oss men som ni nu vet så är jag ganska rastlös då är det inte lätt. Vi var ju tre tjejer idag eftersom Stina var med Hon är ännu mer rastlös än jag så vi kom på att för att slippa vila för mycket kör vi tre övningar samtidigt och byter sen med varandra. En otroligt bra idé och det blev ett grymt pass. Det var inte mycket vila mellan och vi körde på i bra fart. Lite uppmärksamhet väckte vi oxå på gymmet och det är ju alltid kul.

Såhär såg passet ut:
Superset 1 *3
Armypress 20kg*15
Omvänd rodd 10kg +stång ca 7kg *15
Kryssdrag över axlarna 10-20kg *15

Superset 2 *3
Axelpress hantel/8kg*15
TRX axelövning*15
Enarms lyft med rak arm utåt 5kg *15

Totalt 270 rep

Superset 3*2 mage
Tre magövningar *15
Totalt 90 rep

Grymt bra pass testa gärna! Jag kommer nog inte kunna lyfta armarna imorgon men fasen vad skönt det känns. På fredag ska vi göra om det igen men då ska vi krossa benen.
Imorgon ska vi åka testa yoga och åka pulka i skolan. Det blir visst lite Lammhulst korv på grillen oxå. Inte helt fel!

Ha det gött ute i vinterlandet!


tisdag 4 december 2012

Härlig känsla i kroppen

Nu börjar det kännas bra i kroppen. Jag har en plan och vet vad jag kan. Jag vet vad jag ska göra för att få upp motivationen igen. Gårdagens pass med Elin blev lite av vändningen. Visst var det så himla svårt att ta det lugnt och inte köra på offensivt. Jag måste lära mig att det inte alltid måste vara full puls för att ett pass ska göra nytta. Visst det kändes som jag inte alls hade tagit ut mig men idag kändes det gött i ryggen och ben. Hade även ganska hårda biceps och underarmsmuskler. Härligt!

Dagens härliga crosstrainingpass gick så himla mycket bättre ikväll. Det kändes bra i kroppen hela tiden. Vissa övningar tog jag det lite lugnare på men andra körde jag på som vanligt och lite till. Känns skönt att känna av när man kan köra på och när man ska ta det lite lugnare. Det är verkligen inget som jag har kunnat tidigare. Jag lär mig något för varje pass jag kör.

Imorgon blir det antingen ett crossfit pass eller axelpass. Vi får så vad jag hittar på. Det blir nog ett pass med goa brudarna iallafall.

Kvällen avslutade jag med att massera Moa och Magnus. Moa hade spelat bandyturnering i skolan och var lite sliten i benen. Magnus har problem med sitt knä och behöver lite extra massage på benen. Börjar känna lite säkrare på detta med massagen nu och det känns skönt.

Nu har jag kollat på handbolls-EM mycket spännande eftersom jag är gamla handbollspelare. Viktigt match för Sverige som slog Danmark.

Härligt med snöflingor som virvlar runt utanför fönstret:)

Sov gott och dröm sött!

måndag 3 december 2012

Hej mitt vinterland!

Julbocken har fått en ny dräkt!
Ja nu har vintern verkligen kommit till de mörka skogarna i Småland. Min man var väl måttligt imponerad när han fick skotta en massa snö på morgonen. Jag älskar snön kanske inte att skotta den men att den gör att det blir ljust och en så skön härlig känsla infinner sig. Man blir lugn av snö. Det är en sån härligt frisk luft ute oxå.

Jag går bara och myser just nu. Älskar att inte behöva stressa inför jul. Jag måste fixa och trixa med lite pakter och lära mig en massa muskler. Lära mig att massera innan delprovet nästa vecka. Ta emot lite kunder och annat pyssel men stressad är jag inte.  Jag älskar verkligen det jag håller på med just nu så jag känner inten stress över det. Nä nu ljuger jag lite. Visst finns det en press och stress men inte mer än det är sunt. Lite måste jag ju känna för att det ska bli bra.

Stressen över träningsglädjen finns dock kvar. Men det är nått jag måste jobba på. Vikten står still men ok då får den göra det då. Jag känner mig piggar och sundare än på väldigt många år. Jag har jobbat så hårt i många månader så nu får jag jag väl inse att jag får ta ett tag med mindre resultat. Jag ska ta lite bilder snart för det är bra att jämföra hur man såg ut innan. Då ser man förändringarna på ett helt annat sätt. Jag köpte en ursnygg julklänning i lördags som jag aldrig hade kommit i till förra julen. Jag kände mig snygg och fräsch. Det är det man måste leta efter inte stirra sig blind på vågen. Den var dock väldigt urringad i ryggen så nu blir det till att träna rygg.

Träna rygg ja det gjorde jag och min vän Elin igår. Hon ställde upp och var lite PT för mig. Hon är duktig på gymmet och superstark. Jag lyssnade på tipsen hon gav och lovade mig själv att inte lyfta så tungt som hon. Jag måste tänka på tekniken och se till att jag inte skadar mig. Vi körde chins, marklyft, latsdrag och en del TRX. Känns gött i ryggen idag. Mitt stora problem är ju dock att det känns inte som om jag tänar när jag kör i gymmet. Jag tycker att det är för långsamt och det kryper i kroppen. Det är nått jag måste lära mig. Blandar jag dock gym med konditionspass så ska det nog gå bra.

Lite snö har det allt kommit!
Nähe nu är det dax att åka ner till skolan igen. Ni har väl kollat på julkarlender. Det har jag. Här är annars ett lokalt inslag. http://youtu.be/BQ4j7QP9Vuk

Ha en skön dag alla snögubbar ute i landet!

Måste hitta tillbaks till träningsglädjen igen

Just nu tränar jag som vanligt ca 5 gg i veckan. Jag går på mina pass eller kör lite hemma. Jag gör precis som innan men motivationen är så låg. Jag får inte ut så mycket av passen. Kroppen säger hela tiden ifrån och det gör ont på ställen jag aldrig har haft ont på tidigare. Jag får inte upp pulsen förrän passet nästan är slut. Jag har funderat mycket på detta och måste hitta något som gör att jag hittar tillbaks till glädjen i träningen och att motivationen kommer tillbaks. Jag vet att jag tränar ganska tufft när jag tränar och vill att det ska vara hög puls och tunga vikter. Jag tror att det stressar min kropp mer än det gör nytta just nu. Jag älskar ju att träna hårt och vill känna mig helt slut efter ett pass. Detta kan göra att min kropp har stressats lite för mycket och att skadorna kommer.

Just nu sitter jag och planerar lite hur jag ska gå vidare. Jag tror att jag ska böra köra lite mer styrka i gymmet och inte gå på så många pass. Det blir en omställning men jag behöver nog lära mig att tänka lite mer på tekniken och inte på att ha tunga vikter. Vikterna kommer senare det vet jag för jag är stark men vill inte skada kroppen. Det blir nog 3 pass i gymmet och 2 pass kondition t ex spinning eller combat. Kanske att jag slänger in ett crossfit pass här och var men jag ska känna att jag vill träna och inte att jag måste. Kan oxå bli ett lättare pass som t ex promenad eller lättare löpning fast inne då. Just nu är de så kallt ute så man vill ju inte ut och springa :) Jag gillar inte att träna ute när de är kallt och blött. Inte min grej alls.

Så här tänker jag mitt upplägg:

Måndag armar + spinning
Tisdag ev crossfit el.  rygg mage
Onsdag bodycombat
torsdag vila
fredag bröst axlar
lördag vila el ben
söndag spinning el ben

Det kan ju bli lite annat eller lägga om allt ihop jag vet inte men tanken är att det ska bli 3gg styrka och 2 gg kondition. Det kan oxå bli så att jag får ta det vecka för vecka efter som skolan och familjelivet bestämmer rätt mycket hur min träning ser ut.

Jag kanske är helt ute och cyklar men jag måste göra något för att hitta tillbaks till glädjen i träningen igen. Har ni några tips och ge mig sä gör gärna det. Jag är öppen för alla förslag.

Ha en skön måndag alla för nu ska jag ner till skolan igen.

Planering!

söndag 2 december 2012

Vilken skrattfest!

Vilken härlig lördagskväll det blev. Jag älskar när det händer nått i denna lilla stad.

Bästaste vännerna kom hem till oss några timmar före föreställningen. Det är härligt att få umgås bara vuxna ibland. Vi åt gott och drack lite gott. En härlig stämning infann sig i huset och skrattet klingade högt. Precis som det ska vara innan man går ut och har en kul kväll.

Föreställningen var så jäkla roligt. Jakob och Martin som utgör MoJ är helt otroliga. Det var en hög stämning i lokalen. Skrattsalvorna avlöste varandra. Vilken skratt fest det blev!

Idag är det första advent och jag ska leta reda på min adventsljusstake för att kunna tända det första ljuset i advent. Jag ska även ta och slå in en liten advents present till barnen som jag ska lägga i deras julstrumpor. I år har vi inte en paketkalender utan de får en paket vid advent istället.

Dagen kommer att innehålla innebandy match för Matilda och sen blir det julbord med mor, far och bror med familj. Jag är ingen julbords-fantast men det är min käre far och min make så jag får ofra mig och följa med. Jag gillar inte all mat som blandas i en himla röra men jag får välja ut godbitarna och sen åka hem och träna bort alla kalorierna haha.

Lite julstämning här hemma
Ha en skön 1:a advent alla goa människor!

lördag 1 december 2012

Julkalendern...nu börjar nedräkningen

Nu har nedräkningen börjat. Julkalendern har börjat. När jag var liten älskade jag att titta på den varje morgon innan skolan. Det är något som jag har fortsatt med resten av livet. Nu sitter jag här med mina egna barn och kollar. I år är det mysteriet på Greveholm. Jag kom ihåg många andra bra julkalendrar som jag har sett. Staffan och Bengt var oxå en himla bra julkalender. Ja det finns många och det hör julen till.

Vi har även öppnat en hel massa adventskalendrar. Det är bingo, choklad, brandkårens och många många fler luckor har öppnats. Vi hoppas väl på en vinst på Binoglottokalendern :)

Längtar till Tandådalen och lindalens fäbod. Världens godaste våfflor

Ikväll ska vi gå på julshow med bästaste vännerna. Det blir lite fördrink och ostbricka här hemma först. Ska bli kul att komma iväg lite på nått vuxet.

Kolla gärna in denna underbara julkalender :)
http://www.facebook.com/mojentertain?fref=ts


Ha en bra lördag och glöm inte långkalsongerna för idag är det bistert ute