Här finner jag ro

Om mig

fredag 31 maj 2013

Svettigt men grymt nöjd:)

Svetten lackade men jag nöjd att jag fick jobbet gjort :)

Idag kändes det tungt att få igång kroppen för träning. 
Jag velade fram och tillbaks vad jag skulle träna. Det var härligt väder ute men jag har lite problem med en hälsena och vågar inte gå på för fullt med löpning.
Igår var en katastrofdag när det gäller kosten så jag kände att jag ville köra på med ett svettigt och grymt pass.

Jag skulle ändå in till stan och ta cellprov så jag bestämde mig för gymmet. Eftersom jag älskar cirkelfys så fick det bli det idag. 
Dagens pass:
45sek på varje station i 3 varv
Utfallshopp
Armhävningar
Burpees med hopp över stång
Rodd 20kg stång
Knäböj med 20kg stång
Bollslam
Magövning med boll och rotation
Mountainclaimer

Jag avslutade med en tabataintervall 20sek jobb 10 vila *8 med upphopp,snabba fötter och skridskohopp. Det blev även lite magövningar men jag kände mig rätt nöjd med passet.

Svettig var jag så jag ringde till mamma och vi tog en promenad för att jag skulle svettas ner lite. Så skönt när man kan förena nytta med nöje. Mamma och jag panerade även lite inför vår och Matildas London resa. Ska bli så härligt att få komma iväg.

Ha en skön helg!


torsdag 30 maj 2013

Bygga nytt och planera

Frukostmöte för kvinnor.
Just nu handlar mitt liv mycket om att bygga nytt, nätverka och planera min verksamhet.

Jag är Certifierad Massör. Certifierad Personlig Tränare, Hälsoprofilsbedömare, hot stone massör och en hel massa annat t ex samtalsledare och föreläsare. Ja listan kan göras lång. Det det handlar för mig just nu om att få ihop alla dessa bitar och göra mig ett yrke av det. Visst jag kan lite av varje men måste fördjupa mig i något för att verkligen bli bra på det jag gör. Nu handlar det om ett yrke som jag ska livnära mig på. Hälsobranschen är på frammarsch men vi är många som vill vara med och dela på kakan.
Det gäller att visa framfötterna, sticka ut och vara duktig på det man gör. Att våga tala om att man finns och tro på sig själv. Inte var rädd för var att vara duktig.  Min erfarenhet är att som kvinna och företagare är blir man mer ifrågasatt än som man. Vi kvinnor klassas som lite hårda och okvinnliga om vi lyckas och tar för oss.
Idag har jag varit på frukostmöte enbart för kvinnliga företagare. Det var Nuvab som bjöd in och som vill starta upp ett projekt enbart för oss. Det var mycket intressant och något som jag ska fundera lite på. Kul att få nätverka lite!

Jag har ett stor jobb framför mig för att locka kunder till mitt företag. Det känns lite pirrigt men nu får jag äntligen jobba med något som jag brinner och känner ett driv för.

Nu finns jag även på facebook ME Massage och Hälsa

Ha en skön dag och unna er gärna nått kul :)

måndag 27 maj 2013

Det är nära nu....

Många härliga träningspass har det blivit och fler lär det bli!

Oj då det blev visst en liten bloggpaus:)

Ja ibland finns det ju faktiskt viktigare saker än att blogga :)

Jag har rätt mycket att stå i just nu. Det känns inte direkt stressigt utan bara roligt. Det är mycket och många som drar i mig. Det är roliga saker så då känns livet ganska bra att leva.
Skolan börjar gå mot sitt slut. Jag ska lägga sista finjusteringarna på mitt certifieringsarbete i personlig tränare sen ska jag lämna i det under dagen. Målet var ju onsdag så då har jag ju nått det.
Det känns lite tomt att skolan snart är slut och att jag ska ut i verkligheten igen. Det är en rolig och tuff höst som jag har framför mig men jag ser bara möjligheter och inget är omöjligt. Det kommer att bli ett bollande mellan olika jobb, läxläsning, träning för både mig och barnen och mycket jobb för Magnus men det livspusslet löser när vi kommer dit. 

Det jag kommer sakna mest från skolan är gemenskapen. Det är en trygghet att gå till skolan varje dag och träffa alla klasskompisarna. Jag vet att de finns där att snacka och skoja med. Det är ganska kravlöst. In the real world är det ju inte riktigt så. Vi har varit ett brokigt gäng som till slut blev en klass. Det har varit många glada skratt och även en hel del tårar i klassen och jag kommer att minnas mitt år med glädje. En del av klassen kommer jag kanske inte att träffa igen, några kanske nån gång då och då. Det finns ju även de som jag verkligen hoppas att jag kommer att hålla kontakt med många år framöver. De som har berört mig och fastnat i mitt hjärta. Tyvärr är jag en person som är så dålig på att hålla kontakt men denna gång måste jag skärpa mig och verkligen bjuda till.

Ikväll så tränar Elin Stina och jag vårt sista crosstrainingspass ihop. Det känns lite vemodigt men livet stannar ju inte för det. Vi kommer säkert att träna och träffas många fler gånger. Så lätt blir de inte av med den gamla tanten med det goda kaffet:)

Kanoting och fika i Aspö
Roligt plugg på gymmet :)
Alex smakar lite på maten vi lagade. Gott blev det!
Full fokus med Frida på hinderbanan!
Lite massage har det ju blivit oxå 

torsdag 23 maj 2013

Banan-Jordgubbs mousse/glass

Dagens experiment i köket blev en så god banan och jordgubbsmousse.


1-2 äggvita

200 g lättkvarg

frysta jordgubbar

1 banan

ev lite honung för sötma

en nypa äkta vaniljpulver kan tas bort

Vispa kvarg och äggvita till ett fluffigt skum
Mixa bären och bananen. Jag använde en stavmixer och hade även fryst banan.
Blanda sedan ihop kvarg,frukt och bär, honung och vaniljpulver. Jag toppade med lite kokos. Vill man inte ha äggvitan så funkar det säkert utan men det är bra protein.

Ät som den är eller låt stå i frysen i ca 30-45 min.
Gott som efterrätt eller mellanmål

Testa och njut!

onsdag 22 maj 2013

Examensarbete och föreläsning

Idag var det upp till bevis. Vårt examensarbete skulle redovisas. Det har handlat om hur man ska göra och vad man ska tänka på när man startar upp ett gym. Det har legat mycket tanke och många funderingar bakom det. Mycket siffror att hålla i huvudet och en hel del som skulle klaffa. Jag gillar verkligen att göra dessa typer av grupparbeten. Gruppen som jag har jobbat med har varit grym. Det har varit så roligt att jobba tillsammans. Vi har lärt oss mycket av om om varandra. Vi har kunnat peppa och hjälpa varandra framåt.
Redovisningen gick till så att vi skulle presenterar vår affärsidé för klassen och vår lärare och de skulle vara våra investerare. Visst var det lite pirrigt men presentationen gick bra och vi fick svara på en hel massa frågor. Vi hade kanske inte lyckats fullt ut med kalkylerna men som sagt det var mycket siffror att hålla reda på. I det stora hela var vi mycket nöjda och vår lärare tyckte vi hade gjort ett mycket bra arbete. I verkligheten så är det ju precis så att man får räkna om en hel massa saker innan man lyckas med att komma fram till en avslutande affär. Ett mycket lärorikt projekt och så roligt att få göra.

En go och glad Göteborgare. Härlig tjej!
Efter denna urladdning i skolan var det nu ikväll dax att gå på föreläsning som Vetlanda kommun bjöd in sina anställda till. Dagens föreläsare var Annika Sjöö. Ja precis hon som dansade i Let´s Dance
Det var himla kul att det äntligen händer något.
Det är inte många föreläsningar som jag varit på där man börjar med att dansa loss lite. Härligt!
Föreläsningen handlade om motivation och hur man når och sätter upp sina mål. Hon berättade mycket om hur hon hade gjort för att nå sina mål i livet. Intressant att lyssna på.  Hon hade även en metod för hur man ska nå sitt mål. Jag tyckte att för min egen del så var det inte så mycket nytt som hon sa men det beror säkert mycket på att precis har spenderat ett helt år att läsa mycket om just hur man gör detta. Hur man ska inspirera och motivera andra att nå sina mål. Det är alltid roligt att gå på föreläsningar om hälsa och man lär sig alltid nått nytt även om man tycker att man har hört det förut. Fullärd blir jag aldrig. Jag hörde många kommentarer i publiken runt omkring om hur de kunde tänka för att nå sina mål och för att hitta motivationen till träning och bra kosthållning.
Något som hon pratade mycket om var hur viktigt det var att visualisera sig vid sitt mål. Att skriva ner sitt mål och sätta upp det så att man blir påmind om det varje dag. Mycket bra!
Jag kan inte påstå att jag är duktig på att sätta upp mål men nu har jag börjat inse att jag kan faktiskt lyckas med det jag vill uppnå i livet. Bara den självinsikten gör att självkänslan byggs upp lite gran.

Jag avslutade kvällen med att ta med mig mina tjejer ut på ett litet träningspass. Det blev en liten joggingrunda med lite styrka. Duktiga tjejer som kämpade på bra. När de gick hemåt för att pusta ut så sprang jag ett skönt varv på elljusspåret. Regnet hann ikapp mig till slut men det är ganska skönt att springa i ett varmt sommarregn.

Nu är det dax att lägga ännu en dag med mycket hälsotänk till ända. Nu är det full fart framåt för att bli färdig med min PT- certifiering. Målet är att vara klar och lämna in på onsdag. Nu gäller det att jobba på.





söndag 19 maj 2013

Dag 30! I made it!

Jaha då var det dag 30 och slut på mina 30 grymma dagar. Är rätt stolt över mig själv att jag fixade det. De sista dagarna har varit lite si så där med matrutinerna men så är det ju när man inte är hemma.

Totalt har jag lyckats mycket bra vågen visar närmare -7 kg.Totalt 30 kg sen jan-12. Så visst är jag supernöjd. Det var mycket länge sedan jag vägde så "lite" som jag gör nu. Igår tog jag på mig en kjol och ett linne och kände mig faktiskt riktigt smal. Huvudet har börjat fatta hur stor jag verkligen var tidigare. Jag kanske till och med kan känna mig lite bekväm i bikini i år. Jag har aldrig varit en människa som har låtit min vikt hindra mig från att t ex visa mig naken i omklädningsrum eller ha bikini på stranden. Folk får tycka vad de vill. Jag är den jag är och ingen behöver titta på mig. Jag är inte bekväm i min kropp men jag skäms inte för den.

Idag har Moa och jag trotsat vädergudarna och gått tipspromenad här i Sjunnen. Det var vi och en tapper själ till. Manne kunde ju tyvärr inte gå pga operationen men han känner sig efter omständigheterna bra och det är ju bra. Matilda är på skolresa och jag hoppas att de har haft bättre väder än vad vi har just nu.
Måste även ta tag i min träningsmotivation men det blir nog imorgon. 

Idag blir det nog en pluggar och slöardag. Jag har ju ett examensarbete och en PT-certifieringsuppgift som ska bli klar. Skolan går mot sitt slut och det känns rätt skönt. Jag behöver jobba lite och känna att jag har lite rutiner i livet. Jag behöver även få ihop lite pengar. Nu efter ett års pluggande börjar det bli lite skralt i kassan.

Ha en bra dag och låt inte regnet hindra er från att göra det ni bestämt er för idag!
Kropp och själ behöver balans






tisdag 14 maj 2013

Life is a rollercoster

Sitter här och varvar är ner med en bunke full med jordgubbar. Jag är en jordgubbs-älskare eller jag ska säga en jordgubbsgalning. Jag skulle nog kunna leva på jordgubbar. Det finns inget som är godare än jordgubbar,mjölk och grädde. Fast nu äter jag dem precis som de är.
Jag sitter och slökollar lite på Eurovision song contest.

Dagen har varit lite av en emotionell berg och dalbana. Ibland blir det bara för mycket. Något som händer som tippar en över kanten. Energin gick ur mig på några sekunder och sen var det svårt att hitta tillbaks till fokus igen. Jag ju som sagt svårt att visa min känslor öppet mitt bland folk. Idag var en sådan dag där jag fick kämpa bara för att hålla mig över ytan.
Det som då är så skönt är att det finns vissa människor runt mig som ser hur jag kämpar och som utan att säga så mycket ger mig ro och trygghet. Som ser mer än de säger, som visar med en lätt klapp på axlen att de finns där och att de förstår hur jag mår. Dessa människor är så betydelsefulla för mig. De förstår nog inte riktigt hur mycket de betyder och jag önskar att jag kunde visa dem hur tacksam jag är. Det behövs inte alltid så många ord utan ibland är det tryggt att låta tystnaden tala för sig själv.

Här hemma är det ju min älskade make som får plocka upp bitarna av mig när jag bryter ihop. Så var det även idag och tillsammans löser vi problemen. 

En annan sak som jag behöver när jag tappar energin är träning. Idag var det ju självklart crosstraining och idag hade jag lyckats samla mina girls igen så Stina, Elin och jag tränade tillsammans. Härligt när gänget är samlat .Vi körde på och svettades ihop och  efter passet hade alla spänningar släppt och energin var tillbaks igen.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Vi ska jobba med vårt examensarbete och imorgon kväll är det grillfest som står på schemat. Ska bli härligt att få sitta och snacka lite. Vi har mycket att ta igen!


måndag 13 maj 2013

Tur att dagen är lång


Energin sprudlar och jag känner riktigt hur kroppen mår bra. Att ha bra matvanor och regelbundenhet på mattider är något som jag verkligen rekommenderar alla. Att låta blodsockret ligga på en jämn nivå istället för att det ska hoppa upp och ner som en studsboll. Jag har kanske dragit ner lite för mycket på styrketräningen just nu. Det har blivit mest kondition med inslag av styrka. Det brukar bli så för mig när solen tittar fram och jag vill vara ute mer. Det är ju inget fel i det men nu börjar jag sakna att lyfta lite vikter. 

Det är mycket som händer i skolan och i privatlivet just nu så att hitta balansen mellan mat och träning har blivit lite av ett pussel. Precis som det mesta är livet. Det gäller att hitta rätt i livspusslet. 
Den stora fördelen är ju att dagarna blir så mycket längre när solen skiner och det är just på kvällarna. Igår hann jag med så himla mycket. Efter skolan blev det några massagekunder och även ett PT-pass med Manne. Han fick testa på TRX och lite fler bollövningar. Perfekt att kunna träna hemma. Han tycker inte att det är så kul att träna hemma så jag ville visa honom att det funkar precis lika bra. Han var nöjd och blev nog allt lite svettig även han. Vi han även handla lite mat innan det var dax för att släcka för dagen. 

Jag fick även veta att jag var godkänd i min massage certifiering så nu är det bara att vänta på diplomet innan jag kan titulera mig Certifierad Massör. Känns skönt att kunna checka av det på att-göra-listan. Det börjar bli lång men det gäller att bara ta en sak i taget och andas lite emellanåt så funkar det.

Många frågar mig om råd när det gäller träning och kostvanor. Jag ska försöka skriva ner lite tips och råd i något blogginlägg framöver. Det finns många olika tänk runt detta men jag kan bara stå för det som jag har testat och som har fungerat eller inte fungerat för mig. 


Ha en skön tisdag och lycka till med att hitta balansen i vardagen. Lyckas vi inte just idag så tar vi nya tag imorgon istället.

söndag 12 maj 2013

Dag 21 och en grym helg!

Ja var ska jag börja. Jag kan nog inte få med allt som har hänt denna helg utan får nog ta godbitarna.

Idag var det iallafall dag 21 på mina 30 grymma dagar. Lite lätt nervös var jag när jag ställde mig på vågen. Jag har ju varit i stugan några dagar och har inte helt haft kontroll på kcal intaget. Jag har haft lite oregelbundna mattider men har ändå försökt att få till bra måltider. Sagt och gjort så steg jag upp på den förhatliga vågen. Pulsen steg. Jag ville ju nå mitt mål redan nu. JA vågen var med mig även denna gång. Jag hade gått under den magiska siffran. Jag var tvungen att dubbelkolla lite och visst var det sant. Så skönt att äntligen fixa det. Nu är det ju bara 9 dagar kvar och jag ska köra ändå in i kaklet. Självklart, jag ger mig aldrig! Vågen visar -5,5 kg och jag är supernöjd. Måttbandet är lite svårt för jag tror att jag lurade mig själv lite innan så jag tror att jag ville att det skulle vara en lägre siffra än det var i verkligheten. Jag känner iallafall på byxor och så att jag har blivit smalare. Det är ju det som är viktigast. Idag har dock maten varit helt upp åt väggarna eftersom jag var på mässa hela dagen och fick inte i mig någon mat. Därför blev det en grillad hamburgare med bröd när jag kom hem. Ja jag vet att bröd är aja baja men då hade nöden ingen lag. Planeringen funkade inte helt enkelt.


Nya loggan:)
Som sagt jag har stått på Må Bra mässa nästan hela dagen. Det kom mycket folk vilket var så kul. Jag har fått visa mina varma stenar. Det var roligt att berätta om något som jag verkligen tror på. Många var intresserade och jag hoppas att det genererar många nya kunder. Trött i huvudet var jag verkligen efter dagen. Det var lite dåligt med kaffe och matintag så huvudet hängde inte riktigt med i slutet. 

Till havs!

Vi har även hunnit vara i stugan några dagar. Så härlig att bara få vara. Matilda hade med sig en kompis för första gången och det fungerade mycket bra. Det blev årets första dopp för barnen . Jag väntar nog lite till innan jag badar. Vi la i båten och var ute lite till havs. Vi bör nog lära oss lite mer båtvett innan vi ger oss ut allt för långt ut på havet.


Altanbygget påbörjades också. Det kommer att bli så bra när det blir färdigt.
Jag hann även köra några träningspass. Det blev ett löppass, en långpromenad och ett cirkelfys pass med tjejerna. 

Med andra ord så har det varit en helt fantastik helg med mycket sol annat skoj.

Nu börjar ögonen flacka lite och huvudet hänga så jag måste nog fylla på med mer mat och sen blir det nog ganska tidig sänggående ikväll.

Ha en skön söndagskväll. Imorgon är det måndag igen och början på en ny spännande vecka.



onsdag 8 maj 2013

Protein mousse

Ok jag vet att jag är lite sen i svängarna men nu har även jag testat att använda mig av proteinpulver i olika recept. Idag blev det en choklad-mousse som jag hittade ett recept på en blogg.

Halleluja moment vill jag lova! Så himla gott




35 g wheay class choklad (funkar med vilket proteinpulver som helst)
90 g lättmjölk
10 g kakao
kokos till topping om man vill

Vispa pulver och mjölk rejält
Låt den stå i frysen i ca 15 min
Vispa sen med elvisp för att få en mousse konsistens
Toppa med kokosflingor.
Njut!

Totalt enerigivärde : 211 kcal
                                      31.13g protein
                                          7,3 g kolhydrater
                           5 g fett

Här är bloggen jag hittade receptet. Hon har många andra goda saker som jag nog ska testa:)

tisdag 7 maj 2013

Liten dipp i motivationen.

Nöjd efter passet igår!
Idag känns det lite motigt. Jag har en liten dipp när det gäller motivationen. Jag har hållit strikta matvanor nu i 16 dagar nu. Tråkigt! Ja jag är ärlig och säger att det är fruktansvärt tråkigt att planera, planera och planera vad man ska äta och inte äta. Framförallt är det väl allt man inte ska äta som är de svåra. Visst jag ser på vågen att det har gjort resultat. Tyvärr så går det ju inte så fort som jag vill. Det gick snabbt de första 10 dagarna men det var mest vatten som försvann. Nu har det rört sig lite sakta ner men inte som jag vill. Jag vet att det inte ska gå eller kan gå så fort men ändå är det psykiskt jobbigt. Jag har ju ett mål som jag ska nå under dessa 30 dagar och jag vill ju dit så snabbt som möjligt.

Jag tränar inte riktigt lika hårt som jag gjord när jag körde FF så det gör väl oxå sitt till. Jag har vilodagar och går inte på så hårt på de pass som jag kör men visst bränner jag kcal ändå. Igår var jag på mitt favopass crosstrainingen. De hade äntligen bytt passet. Jag gillade inte det andra så bra men sån är jag. Nu var det verkligen ett pass som var som gjort för mig. Jag njöt varje minut, pressade varje sekund och var så himla nöjd när jag åkte hem. Jag var lite förvånad att jag orkade så mycket trotts att energin intaget inte är så högt. Jag hade dock laddat på med lite mer proteindrinkar och energi innan passet men inte speciellt mycket.

Senare idag ska vi vi åka ner till stugan. Det ska bli så skönt att få komma dit och bara vara. Det blir nog lite snickrande och målande men det är bara kul. Matilda tar med sig en kompis denna gång. Märks att hon börjar bli stor nu.

Ha en skön dag och helg alla underbara människor där ute i cybervärlden. Tack för att ni tittar in och följer mitt dravel. Ni som bor nära glöm inte bort Må Bra Mässan på söndag.

måndag 6 maj 2013

Tungt ämne och härligt väder


Underbart! Härligt! Ja jag kan säga hur många positiv ord som helst om detta underbara väder som har varit idag.

I skolan har vi pratat om ganska tunga saker idag. Det har handlat om utmattning och stress. För mig är det det ett ganska jobbigt ämne eftersom jag själv har upplevt det rätt så rejält. Visst kom en del känslor tillbaks men jag har nu lärt mig att hantera dem. Det är så mycket som inte fungerar i huvudet och kroppen när man blir "utbränd" som det heter eller vad de nu kallar det. Jag har aldrig fått det utrett av läkare för jag har inte velat gå till sjukhuset istället har jag försökt att själv lösa mina problem. Rätt eller fel, jag vet inte men sådan är jag. Nu såhär några år senare kan jag nog känna att det hade nog inte varit fel att prata med någon men jag tog mig vidare. Visst får jag än idag leva av sviterna av det och min stresströskel är inte speciellt hög. Jag har ändå på ett bra sätt lärt känna min kropp och de signaler som talar om när det är fel. Visst gör jag ibland fortfarande misstag och kör på lite för mycket men då får kroppen och huvudet lida hårt för det och reagerar mycket starkt. 
Jag är inte någon person som vill klaga och få andra att tycka synd om mig så därför visar jag sällan att jag mår dåligt utan lider lite i det tysta. Jag backar istället tillbaks och drar mig undan. Det är ett sätt för mig att orka med de dagar som är jobbiga.

Som tur är så har jag en man som har lärt sig att han får ta smällarna och låter mig få bli lätt hysterisk ett tag. Han vet att det går över och att jag kommer tillbaks igen. Som sagt det är bara att bryta ihop och gå vidare. Med åren har jag blivit mycket bättre på att hantera stressade situationer och det är skönt. Jag tror att det har mycket med att göra att jag tränar och äter bättre. Jag mår bättre både kroppsligt och själsligt av det.

Inte nog med att vädret har varit härligt min älskade make ringde hem lite tidigare idag och sa att han kommer hem ikväll. Gu så skönt! Jag är inte riktigt människa när han är borta. Har svårt att sova och känner mig allmänt ur gängorna. Jag behöver honom för att fungera på ett bra sätt. Han är min stöttepelare i livet, min samtalsparter och bäste vän. Utan honom är jag inte hel.

Gjorde även en akututryckning för en massagekund nu ikväll. Härligt när man kan vara till någon nytta! Jag längtar verkligen till att komma igång med min praktik på riktigt.

Ha en fortsatt skön kväll och njut av den ljumna kvälls solen!

Ta hand om varandra!

Må Bra Mässa


              
                                                                                                                                                           
Välkommen på

Må Bra Mässa

Över 20 utställare!

Folkets Park

Den 12/5

KL 11.00-14.00

Gratis inträde




Ni hittar oss även på facebook. Det finns ett evenemang som heter Må Bra Mässa
 

söndag 5 maj 2013

Varma vindar och sommar feeling

Sitter här och väntar på att morgonkaffet ska rinna ner i Tassimomaskinen. Mina tankar och funderingar flyter iväg lite.

Tänk vad lite varma vindar kan göra att man får en härlig sommarfeeling. Igår var en sådan skön dag. Solen värmde och vindarna var ganska varma. Sådana dagar gör att energin fylls på och att trots jag ligger på lite matenergi så finns det lite extra i kroppen ändå. Jag börjar fundera på vad vi har för sommarkläder och vad vi behöver köpa. Kanske dax att börja raka benen. Jag brukar ju gå utan strumpor efter 1:maj så det är kanske dax för det nu då. 
Moa har varit ganska förkyld och slak hela veckan men igår kände hon sig lite bättre så vi tänkte åka in en runda till stan och kolla lite på stan. Det var ju lite jippo på gång. En massa gamla bilar skulle ju visas upp :)


Jag hann med en liten löparrunda med intervaller och en styrkedel. Det är skönt att kombinera löpning och styrka ibland. Jag känner att just nu är jag inte direkt löpstark. Min puls går upp ganska fort och jag ligger på ganska lågt tempo för jag blir fortare trött. Styrkan går dock lite bättre. Jag stannade vid skidbacken där det finns en grillplats. Här finns det några stockar och träbockar som man kan använda som hantlar. Så skönt att träna ute. Jag önskar att vi hade ett utegym i Vetlanda kommun. Något att jobba för kanske.


Vi åkte in till stan och mötte upp med mamma och pappa. Efter en liten runda på stan hamnade vi hemma hos dem. Det blev en skön eftermiddag med bara slappande på deras altan. Mamma,Matilda och jag ska ut på äventyr om någon månad så vi planerade lite inför det. Vi ska åka till London direkt efter Matilda har slutat skolan. Det ska bli så roligt att få åka iväg med dem och bara få uppleva saker tillsammans.

Vi avslutade dagen med cruising och Gp-speedway hemma hos mamma och pappa. Moa var ganska sliten så hon och jag åkte hem och såg slutet hemma. Matilda stannade kvar och sov över.

Vi skulle börjat dagen med tipspromenad här i Sjunnen men Moa är så hostig och känner sig inte helt pigg. Det blir nog en lugn dag. 

Ha en skön söndag alla härliga människor där ute!

fredag 3 maj 2013

Vilken härlig dag!

Ja vad ska jag säga vilken skön dag det har varit. Solen värmer med sina strålar och D-vitaminerna fylls på.

Idag har jag verkligen gjort det jag tycker bäst om. Jag har kombinerat det bästa lyckats få ihop det. Lite trolleri och sen funkar det.
Jag har varit både massör och PT under en och samma dag. Det är inte illa det.

Jag började förmiddagen med hot stone massage. Kunden var ganska lyriskt när hon var klart. Det sprids en så skön känsla i kroppen när man ser att andra mår bra av det jag gör. Sen blev det lite mat blodpudding som jag gillar allra bäst. Efter det ännu en hot stone kund. Även hon lika nöjd. Känns helt rätt att jag vågade satsa på detta. Det är verkligen något som jag vill göra. Ett sådant bra komplement till den klassiska massagen.
Direkt efter detta hade jag en PT kund som jag var ute och gick stavgång med. Det var skönt att gå ut och gå i det härliga vädret. Tyvärr så var det fler otäckingar som har vaknat nu när solen kommer fram. Usch ormar är inte riktigt min grej. 

Jag fick nys på något roligt i onsdags som har legat och gnagt lite i mitt lilla huvud. Hjärnan har gått på högvarv men ikväll tog jag tjuren vid hornen och bestämde mig. Man måste våga satsa lite för att vinna! Jag ska vara med på en Må Bra mässa som anordnas i Vetlanda den 12 maj. Så kul att något tar tag i det och anordnar något sådant. Det har jag tänkt på flera gånger så nu när de gör det måste jag ju hänga på. Jag ska vara med och visa mina stenar. Ska bli riktigt rolig. Hoppas det kommer mycket folk.


Jag hann även sitta lite i solen nu ikväll och det känner jag i mitt ansikte nu. Det bränner lite lätt. Härlig känsla!

Ha en skön fredagskväll! Min är nog snart slut. Inatt är det Moa och jag som camperar ihop i sängen. Girlpower!


torsdag 2 maj 2013

ME Massage och Hälsa


Det är spännande saker som händer just nu. Jag berättade ju om ett mycket bra affärsmöte som jag hade för några veckor sedan.
Jag har fått möjligheten att hyra ett rum hos en annan massör och en kiropraktor. Den heter KM-Kliniken och ligger i Vetlanda. Jag börjar där i augusti. Det ska bli så spännande att få inreda och göra rummet till mitt eget. Jag har tusen ideér och vill helst börja direkt men jag måste faktiskt bli klar med skolan först.

Jag har till slut kommit på ett namn eller ja mamma hjälpte faktiskt till lite också. Ibland är det bra att lyssna på sin mor har jag kommit på. Namnet på mitt företag kommer att vara ME Massage och Hälsa.
Känns som det namnet kommer att funka bra. Jag är nöjd med det.

Jag har ju lite svårt att boka tider eftersom jag inte har klara tider som jag går i skolan så det har varit ganska flexibla tider. Det är lite rörigt eftersom kunderna inte riktigt vet när jag har öppet. Jag kommer att hålla till i min gamla lokal fram till augusti sen flyttar jag in till stan.
Hot stone massagen har också kommit igång lite. Imorgon har jag två kunder som ska få testa för första gången. Roligt att folk är intresserade och vill testa. Jag har ju inte precis marknadsfört mig så mycket än eftersom det är lite flexibla tider. Det har mest blivit på fb och på bloggen. När det gäller den biten så har jag ett stor jobb framför mig för att se till att kunderna kommer och vet att jag finns. Den bästa marknadsföringen är ju dock nöjda kunder. De talar gott om mig till andra som också vill komma till mig. Det gäller att göra ett bra första intryck och göra ett bra jobb.

Jag brinner verkligen för detta och jag kommer att göra allt för att min dröm ska slå in.


Här är hemsidan till KM-Kliniken
Här kommer ni i augusti kunna boka tider på nätet.

Vill ni boka tider nu så går det jättebra. Mina öppettider är lite flexibla men skicka iväg ett sms eller ring så hittar vi säkert någon tid som passar. 
mobil nr 070-5734578
Malin Ek på fb går bra att skicka ett meddelande
mail: malin_ek@yahoo.se

Välkomna på massage!

onsdag 1 maj 2013

Dag 10

Nu har jag kommit en bit på väg i mina 30 grymma dagar. Idag är det dag 10 och dax att väga och mäta. Jag känner att det har gett resultat och att jag inte är så uppsvullen som tidigare. Jag har tappat en hel del vatten och förhoppningsvis lite fett också.
Vågar visar -4 kg så visst hade jag tappat en hel del. Jag känner mig som en biggest loser deltagare när jag ställer mig på vågen. De är ju sällan nöjda dock men det är jag. Jag har dragit ner på maten men även på träningen. Jag orkar inte träna så hårt när jag ligger på lite energi intag. 

Jag är nöjd och stolt över mig själv att jag har fixat dessa dagar och att vågen visade ner. Måtten visade väl lite ner på midja men inte några fantastiska summor. Allt är bättre än inget. Man kan inte hoppas på underverk på så få dagar. Nu gäller det bara att hålla i och orka fortsätta ett tag till. Jag har ett mål som jag ska nå innan sommaren och just nu ser det ganska ljust ut.

Idag har jag även haft en PT kund. Så himla roligt men också ganska svårt. Jag vill ju ge henne något som hon kan jobba med. Jag vill inte vara allt för snäll men ändå måste jag ju börja från början för att sen kunna pusha och se att hon gör framsteg. Ja det är mycket att tänka på.
Jag tränade lite styrka efteråt och jag kände att jag var inte stark. Det är bara att inse att lite mat och tunga vikter hör inte ihop men jag tränade iallafall så måste jag se det.

Vår lilla skrutta Moa har gått och blivit riktigt förkyld och ligger mest hela dagarna med hosta och feber. Stackars liten, det blir nog ingen skola för henne denna veckan. Tur att jag har hemstudier de dagarna som är kvar så att jag kan vara hemma och ta hand om henne.
Magnus drar till Ringhals nu någon vecka så han ser vi inte röken av på ett tag. Men vi tjejer fixar det mesta tillsammans.

Hoppas ni har haft en skön 1:a maj och njutit av det fina vädret. Jag kan väl kanske inte säga att jag har varit ute så hemskandes mycket idag men jag får skylla mig själv.

Ha det bäst!