Här finner jag ro

Om mig

tisdag 28 januari 2014

God äppelkaka

När jag kom hem idag var jag sugen på att göra något speciellt till kaffet och mellanmål. Idag testade jag ett nytt recept på en lite nyttigare och proteinrik äppelkaka.
Den blev mycket god och gick verkligen hem hos min yngsta dotter.


Här kommer receptet:

2 st ägg
2 msk Herbalife F1 äppel/karamell smak. 
1 tsk bakpulver
1 mosad banan
1 msk smält kokosfett
1 äpple
kanel

Blanda vispa ihop alla ingredienserna förutom äpplet och kanelen. Lägg smeten i en form. Inte så stor form.
Dela äpplet i skivor och tryck ner i smeten strö över kanel. 
Grädda i 175 grader i ca 25 min
Servera gärna med vaniljkesella eller 50/50 vanilj kesella och naturell kesella.

Perfekt till kaffet och som ett nyttigare alternativ.






Humöret och motivationen sviktar

Idag känner jag verkligen att humöret och motivationen sviktar. Usch kroppen och knoppen vill inte vara med. Jag känner att jag är trött och sliten. Vill verkligen vara i samma bra form som jag har varit men måste inse att jag inte är det.
Saknar dessa underbara tjejer. 
Jag saknar mina härliga träningskompisar Elin och Stina. Idag hade jag verkligen behövt dem. Det är tisdag och favoritpasset stod på schemat. Det var med tunga steg och dåligt humör jag steg in på gymmet. Det kändes som jag var hundra år och gnällig som fasen. Jag ville verkligen inte träna. Axeln gör ont, tummen gör ont. Tårna har jag förfrusit ett par gånger på någon vecka och har så himla ont i tårna så jag nästa skriker vid varje steg jag tar.
Som sagt allmänt gnällig och dåligt motivation.

Just nu är det många bollar i luften och mycket som ska klaffa. Huset ser ut som ett bombanfall och jag orkar och hinner inte städa. Julgardinerna åkte iallafall ner igår. 
Ja det är mycket just nu och jag står nog inför ett vägval men tänkte skjuta några månader på valet. Hoppas bara jag orkar tills dess.

Nä nu ska jag sluta gnälla och gå och umgås med det som betyder allra mest, min underbara familj.

Ha det gott och glöm ej att ta hand om varandra.

torsdag 23 januari 2014

Fredag igen!

Ja då var det fredag igen!
Det känns som det bara är måndag och fredag hela tiden. Veckorna bara flyger iväg. 
Jag har haft en ganska hektisk vecka även denna veckan. Det har varit mycket jobb, barnens träningar, läxläsning, hundpromenad och lite träning även för mig.

Jobbet som massör ger så mycket tillbaks så jag känner verkligen inte att jag blir trött på det. Visst lite sliten är jag väl och trött i huvudet när dagen kommer till ända. Det är ändå en skön känsla i kroppen. Att få möjligheten att jobba som företagsmassör har verkligen varit så kul. Jag älskar att sitta i fikarummet och lyssna och i akta hur samspelet fungerar i arbetslagen. Det är härligt att få träffa så många olika människor och få en liten glimt i hur de har det i livet. 

Idag är det massagerummet på kliniken som gäller. Känns tryggt och bra. Det är ju på min hemmaplan:)

Ibland kan jag bara stanna upp och fundera på vilken vändning mitt liv har tagit. Det är så skönt att kunna bryta sitt ekorrhjul och påbörja något nytt. Jag fyller 40 år om några månader.Då kan jag vara stolt över att jag tog tag i mitt liv och vågade bryta upp och gå vidare till nya utmaningar.

Nu är det dags att förbereda inför en ny arbetsdag.

Ha en skön fredag alla och ta hand om varandra.

Mitt väggord här hemma!

söndag 19 januari 2014

Dags att ta tag i träningen

Det har varit en stressig veckan med mycket nya intryck och mycket av det mesta. Det som det tyvärr inte har varit så mycket är träning. Det har inte blivit mer än något enstaka pass. Det måste bli bättring på detta. Visst har jag haft fullt upp men jag behöver träning för att må bra. Just nu känns det att jag inte är i den form sm jag skulle vilja vara. Det är tur att vi har Ralf som tvingar ut oss på lite olika kvällspromenader men det räcker inte. 

Jag måste hitta en rutin för min träning igen och få in det i min vardag. Visst jag kan inte träna 5-7 gg i veckan längre men jag måste få in minst 4 st rena pass. Om det så blir 15 min med Paolo så får det vara så. Det gäller bara att planera och se till att det blir gjort. Hundpromenaderna blir det ju iallafall för mini måste ju gå ut:) Det känns ändå skönt att veta att varje söndag får jag träning. Det går ju inte att missa för utan mig blir det ju inget pass. Ikväll kör vi andra gången och det ska bli kul och se hur många gamla och nya som kommer. Jag hoppas vi blir många även ikväll och att de var nöjda efter förra gången.

Idag har Matilda och jag varit på valpkursen. Moa och Magnus drog till Jönköping för lite poolspel i bandy. Matilda och jag var i Vimmerby med innebandyn igår. Det gäller att planera upp även helgen. 



Nä nu ska jag förbereda mig inför passet och fixa lite med det en och det andra. 

Ha en skön söndag

torsdag 16 januari 2014

Mina energikickar!

Jag vilken vecka och dag detta har varit och än är den inte slut. Jag har haft en hel massa bollar i luften och mycket nytt på gång. Jag har börjat beta av en sak i taget och nu börjar det lägga sig lite.

I söndags var det dags att stå som instruktör på mitt allra första träningspass. Lite nervös var jag nog men det ska man ju vara. 
Det kom 32st glada motionärer som fyllde hela Holsby gympasal. Helt otroligt vilken uppslutning! Hoppas bara jag kan toppa detta till nästa gång.
Det kändes så härligt att få stå där som instruktör och känna att detta fixar faktiskt jag. Jag kan bara säga att detta fanns inte på kartan att jag skulle göra för två år sedan. Min personliga resa har varit helt otrolig. Jag har utvecklats så och känner mig stärkt av denna framgång. Jag kan låta självsäker utåt men inom mig är jag känslig och mycket självkritisk. Jag fick mycket bra respons och de flesta verkade nöjda och glada. Svettiga var vi nog alla iallafall
Nu är det bara att köra igen på söndag. Hoppas verkligen att de flesta kommer tillbaks och att nya hittar dit. En utmaning som heter duga var det iallafall. 
Jag var hög som ett höghus på energi och med ett må bra rus i hela kroppen.


Idag var det dags för nästa utmaning. Jag började som massör på Evobus i Vetlanda. Ni som läst det vet ju att jag lyckades få ett större massagejobb där jag masserar en hel dag i veckan på ett företag. Jag kan inte påstå att jag var nervös men visst hade jag mycket i huvudet när jag åkte in. Jag vill ju alltid göra ett bra jobb och känna att andra än nöjda med den servicen de får.
Jag var lite osäker på hur jag skulle känna med att massera så många i sträck men det har funkat mycket bra. Jag känner mig inte direkt sliten.
Det har bara varit så himla kul och även detta ger mig en otrolig energikick. Jag älskar verkligen det jag gör och hur det får andra människor att känna sig. 
Idag måste jag ändå erkänna att jag känner mig ganska stolt över mig själv och måste nog ge mig själv en klapp på axeln. Kanske lite osvenskt och egoistiskt men det bryr jag mig inte om. 

Mitt arbetsrum för dagen:)
Det känns härligt att våga ta sig ur sin "comfortzone" och våga testa det okända. Våga utmana mig själv är mitt motto och det har jag verkligen lyckats med detta år.

Nä nu måste jag laga lite mat för snart är det dags för nästa utmaning. Ikväll startar vi upp en viktutmaningskurs i Vetlanda. Det finns fortfarande platser kvar om ni skulle vara intresserade.

Over and out för idag!

lördag 11 januari 2014

Nästa utmaning...

Jag är en person som alltid gillat att ha saker omkring mig och mycket att styra med. Under årens lopp har kroppen och knoppen sagt ifrån lite. Jag har fått inse att jag inte bara kan köra på. Det har dock inte hindrat mig från att våga satsa och hitta nya utmaningar.

Imorgon är det dags för nästa utmaning i livet. Jag ska starta upp ett helt nytt träningspass i Holsbybrunn ett samhälle någon km från där jag bor. Det är spännande och samtidigt riktigt pirrigt. Jag har hjälp av många bra och stabila personer som lovat att sköta markservicen bara jag leder passet. Det är ett 24fitclub pass som ingår i Herbalifes koncept med att hitta en balans mellan bra näring före, efter och under träning. Det kommer att bli riktigt kul. Jag har lagt upp ett pass som jag hoppas inte är för tungt och inte för lätt. Det ska passa alla nybörjare som van motionär.

Jag har varit ledare för ett pass tidigare men nu gäller det lite mer.

Det blir verkligen en utmaning som heter duga!


Imorgon börjar vi även en annan utmaning. Vi ska gå valpkurs med Ralf. Jag hoppas verkligen att han sköter sig. Fast jag är inte orolig han är en ganska lugn och stabil hund men inte så van vid andra hundar. Det ska bli roligt att gå och se vad vi kan lära oss.

Nä nu ska jag gå och titta på " Det stora äventyret" på tv och smaska på lite fruktsallad.

Ha en skön lördagskväll!

fredag 10 januari 2014

Smoothies är gott:)


Jag älskar att testa mig fram och göra olika smoothies. Barnen har olika favoriter som vi blandar ihop när vi känner för det. Jag dricker shake och smoothies till frukost, mellanmål och ibland på kvällen. Alltså lite när jag känner för det. Det funkar i alla lägen och det är ofta något som jag har ingredienserna till hemma.
Som bas använder jag mig av fil, mjölk, kvarg och yoghurt i olika former.

Jag blandar med bär, frukt, kakao, vaniljpulver ( alltså inte vaniljsocker), honung och lita av vad jag har hemma. Sen har jag alltid någon smak av F1 pulver i.

Här kommer ett recept

Yoghurt
clementin
vindruvor
kakao
F1 cockies & cream
lite tropisk jucie (proviva 50% mindre socker)

Mixa och klart!

Som sagt det gäller bara att testa sig fram och hitta sina favoritblandningar.

Lyxigt mellis!

Ok kanske inte den bästa bilden men det smakar otroligt gott:)

Idag tänkte jag lyxa till det med lite extra gott mellanmål till kaffet. När jag är förkyld har jag alltid ett sånt sötsug men efter som jag har bestämt mig för att januari ska vara en godis och kakfri månad så får man hitta på annat.

Det finns så himla många goda nyttiga alternativ. Detta mellanmål/ fika är ett sådant. Det är en variant av en chocklad mousse som jag tidigare har lagt ut recept på.
Det som är roligt är hur man kan variera den på olika sätt. Idag blev det såhär:

3 st daddlar
1/2 avokado
1 msk F1 cockies & cream smak ( välj vilken smak du gillar)
1 tsk kakao
en liten skvätt färskpressad apelsinsaft.

Mixa allt tillsammans och toppa med lite kokos.

Ät och njut!



tisdag 7 januari 2014

Plötsligt händer det!

Nu sitter jag i soffan med rinnande näsa och tjock i huvudet av en massa snor. Visst låter det glamoröst och härligt. Ja så glamorös är jag haha

Jag gillar verkligen inte att vara sjuk. Jag har skrivit om det tidigare och som ni förstår har jag fått den manliga sortens förkylning.
Jaja slut gnällt om detta.

Det händer så mycket roligt i mitt liv just nu så lite snor ska inte stoppa det.

Igår hade jag ett långt telefonsamtal med en barndomskamrat som jag inte har träffat på över 20 år. Vi har haft kontakt via facebook och är båda förskollärare. Så kul att pratas vid och det lär bli fler gånger. Hon blev sugen på testa Herbalife så jag kommer att coacha henne i det. Otroligt vad livet har för vägar att föra samma människor igen.

Innan jul fick jag en rolig förfrågan från ett företag som sökte en ny massör. Jag var på intervju men kände kanske inte att jag var så duktig på att sälja in mig. De hade kontaktat ett företag till och jag trodde när jag inte hörde något på ett tag att jag inte fick jobbet. Men så där hade jag fel. Jag fick jobbet! Tänk att jag hade lyckats! Så himla kul. Jag hoppas verkligen att de blir nöjda. Jag kommer att jobba där en dag i veckan och massera från morgon till kväll, nja kanske inte men iallafall.
Ska bli så sjukt kul! 

Som sagt 2014 kommer bli ett sketa bra år. Det har redan börjat bra. Det gäller bara att tänka positivt och se sig själv nå målet. Ja jag vet att det inte alltid är lätt och jag har svårt att tro på mig själv men plötsligt händer det.


måndag 6 januari 2014

Lite tankar och funderingar

Jaha då börjar ledigheten närma sig sitt slut. Jag måste nog säga att det är ganska skönt. Självklart är det skönt att vara ledig och ta det lugnt och bara slappa lite. Jag gillar ju dock rutiner när det gäller mat, träning och annat i livet. Nu har det varit många dagar med lite rutiner vad det gäller det mesta. Jag känner att kroppen inte mår riktigt bra av detta.
Det har blivit lite för mycket av det mesta när det gäller mat, godis och gott och för lite av träning och nyttig kost. 

Nu gäller det att hitta tillbaks till de där bra rutinerna igen och känna att kroppen mår bra. Jag vet hur jag ska göra och har bra verktyg till det. Det gäller nu bara att med vilja och beslutsamhet få till det igen.

Vi har haft några härliga skiddagar i fjällen. Så skönt att få komma upp till snön. Jag älskar ljuset som snön ger och energin som man får av det. Men visst är det lite jobbigt att umgås hela familjen under en så lång ledighet. Det tär lite på relationerna.

Nu ska jag skivar om något som en del kanske håller med om och andra kanske inte alls upplever. Jag läste en artikel med Mia Skäringer i Expressen Lyckofsaden-tar-dod-pa-oss/. Hon skrev om hur perfekt allt ska vara utåt och hur alla lägger ut fina bilder på facebook och i bloggar om hur lycklig man är och att detta kommer att ta dö på oss. Tyvärr så är man ju inte alltid så himla lycklig och perfekt. Jag känner igen mig så i denna artikel. Visst är det underbart att ha en familj, hus och hund, ett bra jobb och allt annat i livet. Men inte fasen är jag lycklig varje dag. Inte fasen är familjeidyllen så himla kul jämt. Att ha barn och en relation är inte alltid så himla lätt. Ingen kan påstå att det är kul och underbart varje dag. Utåt sett kanske man vill visa en fin fasad men innanför de stängda dörrarna funkar det kanske lite riktigt så.
Varför skriver vi inte om detta då? Varför vågar vi inte visa att vi faktiskt är sårbara och inte alltid vill ha ett leende på läpparna? Ja det är den stora frågan.
Jag kan inte svara på den. Men det är verkligen något att fundera på. Är det farligt att vara mänsklig? Att våga visa sina fel och brister? Är jag en dålig mamma och människa för att jag inte orkar vara perfekt varje dag. Att jag skriker ut min frustration ibland, att jag är sur och tvär. Förmodligen inte, detta gör mig bra mänsklig. 
Det är inte farligt att prata om att vissa saker inte är jobbigt. Jag har märkt att när jag pratar med andra om hur jag upplever och känner i vissa situationer så öppnar det upp till ett samtal och får andra att förstå att de inte är ensamma om att känna precis likadant.

Ja detta var bara lite tankar och funderingar en helt vanlig måndag. Nu måste jag hjälpa min make att plocka upp alla skidkläder som vi har haft. Han har tjurat en bra stund över att jag sitter vid datorn så det är bästa att sluta nu. 

Ha en bra dag och gör den till din egen!