Här finner jag ro

Om mig

lördag 8 december 2012

Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Här kommer ett mycket gott recept på julgodis som inte är jätteonyttigt och inte så sött. Jag testade det för först gången idag och blev mycket nöjd.


1 dl  vispgrädde
50g smör
200-300g mörk choklad
1dl kvarg
 rivet skal från en 0,5 apelsin
1 tsk flingsalt

Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen så att den smälter.
Rör ner kvarg och apelsinskal.
Höll över allt i en form ca 15*20 cm. Strö över med flingsalt.
Låt tryffeln stelna i kylskåpet i ca 4 tim.
Tar ur tryfflen ur formen och skär upp den i bitar med en vass kniv.

Njut och är de slut innan jul så är det bara att göra fler.

Jag klädde in formen i plastfolie för att det skulle vara lättare att ta ur tryffeln. Det går säkert att smaksätta med en massa olika saker. Det är bara fantasin som hindar dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar