Här kommer ett mycket gott recept på julgodis som inte är jätteonyttigt och inte så sött. Jag testade det för först gången idag och blev mycket nöjd.
1 dl vispgrädde
50g smör
200-300g mörk choklad
1dl kvarg
rivet skal från en 0,5 apelsin
1 tsk flingsalt
Koka upp grädde och smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen så att den smälter.
Rör ner kvarg och apelsinskal.
Höll över allt i en form ca 15*20 cm. Strö över med flingsalt.
Låt tryffeln stelna i kylskåpet i ca 4 tim.
Tar ur tryfflen ur formen och skär upp den i bitar med en vass kniv.
Njut och är de slut innan jul så är det bara att göra fler.
Jag klädde in formen i plastfolie för att det skulle vara lättare att ta ur tryffeln. Det går säkert att smaksätta med en massa olika saker. Det är bara fantasin som hindar dig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar