Det är ganska sällan jag bakar något till fikat men när jag är sugen så blir det i så fall denna väldigt goda kladdkaka.
Det är ett något smalare alternativ till vanlig kladdkaka
Den blir inte riktigt så kladdig som en vanlig men otroligt god:) Lite mer protein än en vanlig är det också.
Clementinkladdkaka
3 st ägg
2 dl socker (går säkert att använda stevia)
1 dl vetemjöl el dinkelmjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
vaniljpulver efter smak
2 krm salt
250 g Lätt kvarg/kesella
rivet skal av en clementin
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao,bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke.
Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kvargen och clementinskalet. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant.
Grädda i 200 grader i ca 20-25 min.
Garnera gärna med clementinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar