Här finner jag ro

Om mig

måndag 7 april 2014

Lite funderingar om livet

Jag satt just och läste ett inlägg på facebook och det gjorde mig lite fundersam.

Varför är det så svårt för oss människor att vara glädjas åt någon annans framgång? Varför har vi alltid någon åsikt om vad andra gör och hur andra har det? Den svenska avundsjukan gör mig ibland galen och lite rädd för hur världen ser ut.
Så fort någon gör något bra så måste det alltid finnas någon som kommer med en negativ kommentar eller känner sig trampad på tårna. 

Jag säger inte att jag är perfekt eller aldrig tänker tanken. Visst jag har mina dåliga dagar när jag känner mig nere och undrar varför det går bra för någon annan och inte för mig. Men snabbt försöker jag vända på det och se att idag hade hon/han en bra dag och snart är det min tur. Det gäller att se livet från alla sidor. 

Det finns många sociala medier idag där vi kan exponera våra liv. Det gör att ibland kan det bli lite för mycket av det goda och man orkar inte se alla saker som andra gör. De dagarna väljer jag att sålla och inte titta så mycket. Ibland kan det vara dagar då jag verkligen behöver se den där bilden eller inlägget för att få en spark i baken och verkligen gör det jag ska eller få en tankeställare.

Vi har olika intressen och olika saker som vi vill dela med omvärlden. Människor är olika och vi måste få vara det. 

Något som jag lärt mig är att de dagar jag inte riktigt orkar se allt så stänger jag bara av och hittar ny energi i det som jag trivs bäst med.
Tänk på att en syrlig kommentar kan såra väldigt mycket mer än du tror.

Ja det var lite flummiga funderingar från mig

Ha en skön dag alla underbara människor där ute i världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar